Domaine de Laguneaussan

☑ Bed & Breakfast | ☑ Camping | ☑ Gîte

 • Home
 • Bed & Breakfast
 • Camping
 • Gîte
 • Médoc
 • Contact
 • Gastheren
 • Médoc

  De Médoc is één van de bekendste wijnstreken van Frankrijk. Langs de oevers van de Gironde bevinden zich beroemde wijngaarden, pittoreske haventjes en vis restaurants. De namen van de stadjes Margaux, St. Estèphe, St. Julien en Pauillac doen wijnliefhebbers watertanden. Bij veel wijnkastelen kunt u wijn proeven en kopen.

  Ook de Romeinen hebben hun sporen nagelaten in de Médoc. Zo zijn er op 8 km van Laguneaussan overblijfselen van een Romeinse nederzetting van een amfitheater te vinden.

  De stad Bordeaux is van Romeinse oorsprong en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een bezoek meer dan waard!

  De zee, de rivier en een van de grootste meren van Frankrijk zijn vlakbij. De stranden van Montalivet en Le Pin Sec bereikt u met de auto binnen 20 minuten. Het meer van Hourtin met zijn oppervlakte van ruim 55 km² ligt slechts op 15 minuten rijden. De rivier de Gironde bereikt u in minder dan 10 minuten rijden.
  Pauillac (15km)

  Pauillac

  Pauillac is een stad gelegen aan de Gironde. De gemeente is beroemd vanwege de drie premiers crus: Château Mouton-Rothschild, Château Lafite-Rothschild en Château Latour. In het 'Maison de Vin' van Pauillac kunt u veel informatie vinden over de verschillende wijnhuizen.

  Meer lezen...

  De Marathon du Médoc is een groot jaarlijks lopersfeest in het tweede weekend van september. De wedstrijd is in 1984 ontstaan uit het idee om feestvieren met sport te combineren. Er geldt elk jaar een andere dresscode, veel deelnemers staan dan ook verkleed aan de start. Het parcours van ruim 42 km loopt door meer dan 50 wijngaarden en onderweg kun je de grands crus proeven. Dat zijn nog eens andere drankposten dan dat u gewend bent tijdens een marathon!

  Minder lezen...

  Bordeaux (60km)

  Bordeaux

  Bordeaux staat bekend om haar wereldberoemde wijngebied en telt vele bezienswaardigheden. De stad telt welliswaar ruim 300 historische gebouwen. Sinds de stad voor grote delen autovrij is, leent het zich prima voor indrukwekkende wandelingen door het centrum of langs de rivier.

  Meer lezen...

  De toenemende welvaart van de 18e eeuw laat zich zien door middel van de grootse pleinen, luxe herenhuizen en imposante kerken uit die tijd. Met een bezoek aan één van de vele musea heeft u de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van deze belangrijke middeleeuwse stad.

  In de hippe wijk Le Bacalan kunt u terecht voor gezellige terrasjes, cafés, boetiekjes en restaurants. Wijn proeven mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Bordeaux. Liefhebbers van musea hebben de keuze uit het CAPC Museum voor Moderne Kunst (CAPC Musée d'art contemporain), het Museum van Schone Kunsten (Musée des Beaux-Arts) en natuurlijk het Musée des Vins. Ook de Kathedraal Cathédrale Saint-André de Bordeaux en de Basilique Saint-Michel mogen niet ontbreken.

  Minder lezen...

  Montalivet (20km)

  Montalivet

  Montalivet valt onder de gemeente Vendays-Montalivet met hoofdzakelijk tweede woningen. De relatieve jonge badplaats Montalivet ligt aan de kust met gezellige tentjes waar u lekker kunt genieten van een hapje en een drankje.

  Er is iedere dag in het hoogseizoen een grote touristen markt. Op deze markt kunt u onder andere dagelijks verse oesters eten.

  Vensac (15km)

  Vensac

  Gedurende de zomerperiode is er iedere donderdagavond markt (marché nocture). Wij noemen het ook wel 'straat eten'.

  Op de markt is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Vis, vlees, pizza's en friet, u kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het er. Op het naastgelegen schoolplein kunt u gezellig plaatsnemen.

  Iedere week speelt er ook een lokaal bandje op het plein. Tijdens een bezoek aan de avondmarkt kunt u hier dan ook volop van genieten.

  Soulac-sur-Mer (30km)

  Soulac-sur-Mer

  Soulac-sur-Mer is een oude badplaats waar de tijd heeft stil gestaan. De boulevard langs de kust nodigt uit om lekker te eten en/of gezellig te wandelen.

  Ieder jaar, begin juni, gaat Soulac een weekend terug in de tijd met het feest 'Soulac1900'. Een markt zoals vroeger, activiteiten op het strand en in de straten van de badplaats. U beleeft dan de sfeer van de eerste keren dat er in de zee gezwommen werd. De bewoners en veel bezoekers kleden zich in de stijl van la belle époque.

  Hourtin (15km)

  Hourtin

  In Hourtin centrum is iedere donderdag ochtend een markt. In de periode van 1 juli tot 31 augustus is er drie keer in de week een ochtendmarkt (op dinsdag, donderdag en zaterdag).

  Van Hourtin centrum kun kunt u doorrijden naar Hourtin Port (gelegen aan het meer van Hourtin). Daar kunt u zeilen, zwemmen, waterskiën, windsurfen, kanoën, kitesurfen, waterfietsen en vissen.

  Aan de Atlantische Oceaan ligt Hourtin plage. Daar kunt u heerlijk relaxen op het strand.